keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Olethan jo käynyt?

Ihan sama mikä sen nimi sitten on, ei sen tarvitse olla avioliitto. Mutta oikeudet kiitos.

Käythän kannattamassa TÄÄLLÄ

Laki toisi mm:

Yhteinen sukunimi

Tällä hetkellä parisuhteensa rekisteröivä pari voi erillisellä prosessilla hakea yhteisen sukunimen, maistraatilta, mikä on sekä aikaavievä että turhaan resursseja syövä prosessi. Tasa-arvoinen avioliittolaki antaisi kaikille parisuhteensa virallistaville pareille yhtäläisen oikeuden yhteiseen sukunimeen ilman turhaa byrokratiaa ja rahanmenoa. Rekisteröity parisuhde kuitenkin katsotaan perustelluksi syyksi vaihtaa sukunimeä...

-> tälläkin hetkellä yhteinen nimi siis hoituu, vaikkakin työläämmin. Joten mitä hyötyä nykyjärjestelystä on kellekään?

Adoptio-oikeus yhdessä

Homoilla ja lesboilla on jo adoptio-oikeus – yksin. Tasa-arvoinen avioliittolaki mahdollistaisi parin tulemisen adoptiovanhemmiksi yhtä aikaa, eikä niin kuin nyt, että toinen joutuu adoptoimaan ensin yksin ja toinen sitten adoptoi kumppaninsa lapsen. Lapsen edun mukaista on, että molemmat hänen kanssaan arkea elävät henkilöt voivat tulla lapsen vanhemmiksi yhtä aikaa.

-> tälläkään syrjivällä pykälällä ei paranneta kenenkään asemaa. Naurettavinta on se, että YKSIN saa adoptoida, riippumatta suuntautuneisuudesta - mutta EI silloin, jos olet virallisesti sitoutunut parisuhteeseen...mitä perhearvoja tämä edistää??


HUOM - laki EI TARKOITA:

Kirkkohäitä syntisille

Kirkolla on täysi vapaus päättää omista käytännöistään eikä sille lain myötä tulisi velvollisuutta vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. Samaa sukupuolta olevat parit saisivat jatkossakin siviilivihkimyksen.

(osa tekstistä lainattu täältä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti